AMSTERDAM - Evander Sno wordt niet geschorst voor de rode kaart die hij zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Willem II kreeg. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de prent wegens onvoldoende bewijs geseponeerd.

Scheidsrechter Pieter Vink stuurde Sno van het veld. Hij dacht dat de middenvelder tegenstander Mehmet Akgün tijdens een luchtduel bewust op de neus raakte. Ajax verloor het duel met 2-1.

De Guzman

Trainer Gertjan Verbeek van Feyenoord kan de komende vier duels geen beroep doen op Jonathan de Guzman. De middenvelder is maandag akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De Guzman dankt de forse schorsing aan een elleboogstoot die hij zondag tijdens de door zijn ploeg verloren uitwedstrijd bij Heracles (3-1) uitdeelde. De Guzman mist onder meer op zondag 21 september de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Ajax.

Straf

Aleksandar Rankovic (ADO Den Haag) heeft eveneens een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting gekregen. Hij kreeg zondag tijdens de door zijn ploeg gewonnen uitwedstrijd bij Sparta (2-5) een rode kaart. Het is nog niet bekend of hij de straf accepteert.

Verdediger Frank van der Struijk van Vitesse heeft een schikkingsvoorstel van een wedstrijd uitsluiting gekregen. Hij werd vrijdag tijdens het thuisduel met FC Groningen (0-4) van het veld gestuurd.