AMSTERDAM - Officieel sluit de transfermarkt pas om middernacht, maar een laat vertrek van Klaas-Jan Huntelaar lijkt uitgesloten. Ajax gaat op geen enkele aanbieding in.

Dat zegt technisch manager Danny Blind maandag in De Telegraaf. "Een dag voor de transferdeadline zo'n belangrijke speler verkopen, dat gaat gewoon niet", aldus Blind in het ochtendblad.

De club heeft geen trek in het scenario van vorig seizoen. Toen zag Ajax spelbepaler Wesley Sneijder op het laatste moment vertrekken naar Real Madrid. Dat leverde de club weliswaar 27 miljoen euro op, maar Ajax wist geen adequate vervanger meer voor de middenvelder aan te trekken.

Huntelaar werd de afgelopen weken onder meer in verband gebracht met Real Madrid en Manchester United, maar tot concrete aanbiedingen zou het niet zijn gekomen.

Mitea

Ajax heeft zich op de valreep nog wel ontdaan van enkele overbodig geworden spelers. De club heeft het contract van de Roemeense linksbuiten Nicolae Mitea ontbonden.

Mitea, die mede door een reeks blessures in Amsterdam op dood spoor was geraakt, keer terug naar zijn geboorteland om te voetballen bij Dinamo Boekarest, tegenstander van NEC in de eerste ronde van de UEFA Cup.

Ook Albert Luque keert terug naar zijn vaderland. Hij tekent maandag een contract bij Malaga. Ook Racing Santander had belangstelling voor de Catalaan.