MADRID - Aanwinst John Heitinga was zondag verantwoordelijk voor het eerste competitiedoelpunt van Atletico Madrid. De treffer van de oud-Ajacied leidde een ruime 4-0-zege in op Malaga.

De Uruguyaan Diego Forlan maakte twee doelpunten voor de club die de eerste tegenstander is van PSV in de Champions League. De Fransman Florent Sinama-Pongolle bracht tien minuten voor tijd de 4-0-eindstand op het bord.

Barcelona begon de competitie met een verrassende nederlaag. Het gepromoveerde Numancia was met 1-0 te sterk. Mario was al na twaalf minuten de maker van het enige doelpunt.

Real Madrid

Evenals eeuwige rivaal FC Barcelona is Real Madrid de Spaanse voetbalcompetitie zondag begonnen met een nederlaag. De titelverdediger verloor met 2-1 bij Deportivo la Coruña.

De thuisclub kwam voor rust op voorsprong door Mista. Deze kon na een hoekschop ongehinderd raakkoppen. Vlak na de hervatting herstelde Ruud van Nistelrooij het evenwicht met een volley met links. De vreugde was van korte duur. Deportivo sloeg luttele minuten later opnieuw toe, opnieuw met een kopbal na een corner. Ditmaal was Albert Lopo de afmaker.

Behalve Van Nistelrooij speelde ook Arjen Robben de gehele wedstrijd. Royston Drenthe viel tien minuten voor tijd in voor Raul. Rafael van der Vaart ontbrak door een schorsing.