ROTTERDAM - Pierre van Hooijdonk is in vergaandeonderhandeling met Fenerbahce over een nieuw contract. De spits vanFeyenoord tekent zo goed als zeker nog deze week een verbintenisdie hem voor twee seizoenen aan de club uit Istanbul bindt. DeTurken betalen ruim 900.000 euro voor de aanvaller die nog een jaarbij de Rotterdamse vereniging onder contract staat.

Het mogelijke vertrek van Van Hooijdonk komt niet als eenverrassing. Feyenoord beriep zich aan het einde van het vorigseizoen op afspraken in het aflopende tweejarig contract van detopschutter en bood hem een lager salaris.

Ongewijzigd salaris

De spits zou het komende voetbaljaar de helft van zijn salarisvan de laatste twee seizoenen gaan verdienen. Van Hooijdonk meendedat hij wegens zijn grote verdiensten voor Feyenoord recht had opeen ongewijzigd salaris. Erger nog vond hij dat de club zijncontract niet tot de zomer van 2005 wilde verlengen.

Feyenoord hield rekening met het vertrek van devrijetrappenspecialist. De club versterkte zich met centrumspitsDirk Kuijt. De talentvolle aanvaller Danko Lazovic uitServië-Montenegro maakt binnenkort zo goed als zeker de overgangnaar De Kuip. Ook Johan Elmander en Mariano Bombarda spelen graagcentraal in de aanval.

Clubtopscorer

Het is maar de vraag of die aanvallers Feyenoord zoveel treffersschenken als Van Hooijdonk. De spits was de afgelopen twee jaarclubtopscorer. Hij scoorde vorig seizoen 28 keer in de competitie.Hij had ook een heel groot aandeel in de winst van de UEFA-bekerruim een jaar geleden.

Van Hooijdonk, voor wie ook Porto, Galatasaray en Fulham serieusinteresse toonden, speelde eerder bij RBC, NAC, Celtic, Benfica,Nottingham Forest en Vitesse. De spits moet Fenerbahce terug naarde top in Turkije brengen. De populairste club uit Turkijeblameerde zich het afgelopen seizoen met een zesde plaats in deeindklassering en is het komende seizoen verstoken van Europeesvoetbal.

Afgelopen seizoen was Feyenoord in de derde voorronde vande Champions League te sterk voor Fenerbahce.