OUDENBOSCH - Mirjam Melchers is zondag in Oudenbosch Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De renster van Flexpoint liet Kirsten Wild drie tiende van een seconde achter zich. Loes Gunnewijk eindigde op de derde plaats.

Voor Melchers was het haar derde tijdrittitel en de tweede Nederlandse titel van dit jaar. Eerder werd ze kampioene in het veld.

"Het was heel close", erkende Melchers na afloop. "Maar eigenlijk wisten we dat van tevoren, we waren met een aantal vrouwen aan elkaar gewaagd.

Ik zit nu net aan de goede kant van de streep en ik zou liegen als dat niet een geweldig gevoel geeft. Na mijn zware val van twee jaar geleden heb ik stapje voor stapje mijn oude niveau teruggekregen en daar is deze uitslag een bevestiging van."

Wild had ondanks het minieme verschil vrede met het zilver: "Ik miste een bocht en misschien verspeelde ik daar het goud. Maar ik ben nooit zo van het terugkijken. Mirjam heeft waarschijnlijk ook geen perfecte race gereden."

Lars Boom

Bij de heren werd Lars Boom Nederlands kampioen tijdrijden. De 22-jarige Vlijmenaar bleef Joost Posthuma en Koen de Kort voor.

Boom pakte eerder dit jaar ook al de nationale titel op de weg en bij het veldrijden. Titelverdediger Stef Clement ontbrak, hij neemt deel aan de Ronde van Spanje.