ROME - Ronaldinho heeft zondag met een goede wedstrijd én een nederlaag zijn competitiedebuut 'gevierd' voor AC Milan. In San Siro was nieuwkomer Bologna tegen de verwachting in te sterk, 1-2.

Ronaldinho bereidde de gelijkmaker van Massimo Ambrosini voor. Bologna had door Marco di Vaio als eerste succes in Milaan. De winnende treffer kwam in de slotfase op naam vam Francesco Valiani.

Clarence Seedorf maakte evenals Ronaldinho de 90 minuten vol. De Oekraïense spits Andrej Sjevtsjenko verscheen na rust binnen de lijnen.

AS Roma

AS Roma had met de 1-1 tegen Napoli eveneens te kampen met een tegenvallende opening. Zaterdag al verloor titelverdediger Inter twee punten tegen Sampdoria, 1-1.

Zlatan Ibrahimovic had Inter na 33 minuten op voorsprong gezet. De gelijkmaker viel na ruim een uur en werd gemaakt door Gennaro Delvecchio.

Juventus

Ook Juventus, als een van de titelkandidaten aangemerkt in de Serie A, kwam niet tot winst. Het duel met Fiorentina werd afgesloten op 1-1.

Juve kwam door de Tsjechische routinier Pavel Nedved voor rust wel op voorsprong. Een minuut voor tijd maakte Alberto Gilardino gelijk. De ploeg uit Florence speelde toen al met tien man, na een tweede gele kaart voor Felipe Melo.