LONDEN - Chelsea heeft zondag in de derde speelronde van de Engelse voetbalcompetitie de eerste punten verspeeld. Thuis kwam de club niet verder dan 1-1 tegen Tottenham Hotspur.

Juliano Belletti maakte voor Chelsea de openingstreffer, maar nog voor rust maakte Darren Bent gelijk.

Voor de Spurs was het het eerste punt in deze competitie.

Liverpool

Ook Liverpool heeft zondag gelijkgespeeld. Tegen Aston Villa bleef het 0-0.

Daardoor verzuimde Liverpool alleen de leiding te nemen. De club deelt de eerste plek nu met Chelsea, met zeven punten uit drie duels. Dirk Kuijt was basisspeler bij Liverpool, Ryan Babel bleef op de bank.

Vennegoor of Hesselink

International Jan Vennegoor of Hesselink heeft zondag slechts drie minuten in het veld gestaan tijdens de 'Old Firm', de immer beladen derby tussen Celtic en Glasgow Rangers. De aanvaller van Celtic viel in en kon niet veel later alweer vertrekken vanwege een trappende beweging richting Kirk Broadfoot.

Zijn club verloor met 4-2. Dankzij de zege nam Glasgow Rangers de koppositie over van Kilmarnock dat zaterdag bij Dundee United met 2-0 won. Beide ploegen hebben tien punten uit vier duels.

Oud-Celticspeler Kenny Miller had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van de Rangers. Niet alleen Vennegoor of Hesselink haalde het einde niet op Parkhead. Daniel Cousin, namens Rangers verantwoordelijk voor de openingstreffer, had kort ervoor met twee keer geel het veld moeten ruimen. Voormalig Heerenveen-aanvaller Georgios Samaras maakte een van de doelpunten voor Celtic.