AMSTERDAM - NAC heeft een eerste bod van FC Twente op middenvelder Ronnie Stam afgewezen. FC Gronningen had daags voor het sluiten van de transfermarkt meer succes. De club uit het noorden verwelkomt zondag de Zweed Petter Andersson.

Andersson, een 23-jarige aanvallende middenvelder, komt over Hammarby en is de laatste aankoop van FC Groningen voor het sluiten van de markt. Zondag wordt de speler medisch gekeurd en kan waarschijnlijk het contract worden getekend.

Eigenlijk zou de Zweed pas in januari naar Nederland komen, maar door het vertrek van Stefan Nijland naar PSV is zijn komst vervroegd.

Stam

In tegenstelling tot Groningen is FC Twente nog wel op zoek naar versterking. De club uit Enschede probeerde de 24-jarige middenvelder Ronnie Stam over te nemen van NAC. De Brabanders hebben het eerste bod op hun speler echter afgewezen.

"Wij hebben begrepen dat Ronnie voor FC Twente de eerste keus is", verklaart NAC-directeur Theo Mommers in De Telegraaf. "Als ze hem zo graag willen moeten ze het bedrag betalen dat in zijn contract staat." Stam kan ook linksachterin goed uit de voeten en zou een mogelijke vervanger zijn van de onlangs vertrokken Wilkshire.

ZIE OOK:

Leegloop Ajax zet door
Witschge komt goed weg met ‘Blinde Vink’
Tomasson toch niet fit