SEDAN - De Australiër Baden Cooke heeft maandag de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De coureur van Fdjeux.com was de sterkste in de massaspurt. Zijn ploeggenoot Bradley McGee behield de gele leiderstrui. In de straten van Sedan eindigde de Fransman Jean-Patrick Nazon als tweede. De derde plaats was voor de Est Jaan Kirsipuu.

Twee Fransen, Frédéric Finot en Lilian Jégou, gaven de etappe kleur. Het koppel ontsnapte al na vijf kilometer en kreeg een maximale voorsprong van ruim elf minuten.

Op 45 kilometer voor de streep kon Jégou zijn kompaan niet meer volgen. Daarmee leek Finot ook kansloos te worden voor het dagsucces, omdat hij in zijn eentje teveel tijd zou verliezen op een jagend peloton. Tot verbazing van de sprintersploegen schroefde de Fransman echter het tempo verder op en bleef de voorsprong lange tijd hetzelfde.

Op vijftien kilometer van de finish had hij nog een ruime marge van drie minuten op de grote meute. In de slotfase stortte Finot echter in, waardoor hij op drie kilometer van de streep werd teruggegrepen.