NEW YORK - Venus Williams heeft probleemloos de vierde ronde bereikt van het US Open.

De Amerikaanse tennisster, als zevende geplaatst, gunde haar Oekraïense opponente Alona Bondarenko zaterdag welgeteld drie games: 6-2 6-1. De partij duurde nog geen uur.

Radwanska

In de achtste finales staat de Wimbledonkampioene tegenover de sterke Poolse Agnieszka Radwanska, die de Slowaakse Dominika Cibulkova uitschakelde met 6-0 6-3. Daarna doemt mogelijk in de kwartfinale zus Serena op als tegenstandster. In Londen was de 'sister act' de eindstrijd.

"Dat had ik nu ook liever gehad", zei de oudste van de twee. "Serena is momenteel zó goed. Ik zou niet weten hoe ik haar nu moet verslaan." Met Bondarenko wist ze wel raad. Venus Williams was een klasse beter.

Ze sloeg negen aces en 32 winners. Het aantal onnodige fouten bleef beperkt. "Altijd goed als je weinig fouten maakt. Alona is normaal erg vast. Ik moest dus mijn eigen spel spelen en sterk serveren. Dat lukte uitstekend."

Serena

Serena Williams heeft zich zaterdag geschaard bij de laatste zestien tennissters op de US Open. Ze won haar derde rondepartij tegen de Japanse Ai Sugiyami met 6-2 en 6-1.

De volgende tegenstandster van de als vierde geplaatste Amerikaanse is de Française Severine Brémond of de Italiaanse Tathiana Garbin. Williams won de US Open in 1999 en 2002.

Mauresmo

Amélie Mauresmo heeft de weg omhoog teruggevonden. Ze schakelde in de derde ronde haar landgenote Julie Coin met tweemaal 6-4 uit.

Deze Française had het toernooi op Flushing Meadows verrassend van de favoriete Ana Ivanovic afgeholpen. Tot een nieuwe stunt bleek ze niet in staat.

Nadal

Bij de mannen bleef Rafael Nadal ook in New York op titelkoers. Hij deed zaterdag wat van hem werd verwacht, zich simpel bij de laatste zestien voegen. De Spaanse aanvoerder van de wereldranglijst ontdeed zich geruisloos van de onbekende Serviër Viktor Troicki: 6-4 6-3 6-0. Nadal besliste de partij door de laatste elf games te winnen.

Dat plezierde hem buitengewoon, want Troicki toonde aanvankelijk weinig ontzag. "Hij is heel taai en kan geweldig serveren", prees de Spanjaard. "Ik wist dat het nog best moeilijk zou kunnen worden en ben dus heel blij met dit resultaat."

Om een plek in de kwartfinale strijdt Nadal tegen de Amerikaan Sam Querrey. Deze bedwong de Kroaat Ivo Karlovic in drie sets, waarvan de eerste twee in de tiebreak.