ZEIST - Landskampioen PSV en Ajax beginnen het nieuwe voetbalseizoen met een uitwedstrijd. PSV begint de competitie in de eredivisie op vrijdag 15 augustus in Kerkrade tegen Roda JC. Ajax gaat twee dagen later op bezoek bij Vitesse in Arnhem. Feyenoord neemt het zondag 17 augustus in een thuiswedstrijd op tegen NEC.

ADO Den Haag, gepromoveerd na het kampioenschap in de eerste divisie, begint met een uitwedstrijd. Op zaterdag 16 augustus moet de ploeg naar Waalwijk, waar RKC als eerste tegenstander wacht. Volendam, gepromoveerd via de nacompetitie, begint met een thuiswedstrijd op zondag 17 augustus tegen SC Heerenveen. De eerste topper is Feyenoord - PSV op zondag 21 september. PSV - Ajax staat voor zondag 26 oktober op het programma. Ajax - Feyenoord volgt zondag 30 november.

ADO Den Haag

ADO Den Haag ontmoet zaterdag 4 oktober de eerste topclub. Dan komt PSV in Den Haag op bezoek. Op zondag 9 november moet Ajax naar het Zuiderpark. Zondag 7 december ontvangt Feyenoord de Hagenaars in Rotterdam.

In de eerste divisie begint nieuwkomer AGOVV met een thuiswedstrijd op 15 augustus tegen TOP/Oss. Het via de nacompetitie gedegradeerde Excelsior begint met een uitduel tegen Emmen. De Graafschap, vorig jaar nummer achttien in de eredivisie, heeft in Rotterdam bij Sparta de eerste opdracht.