NIJMEGEN - NEC heeft het vertrek van verdediger Jonas Olsson opgevangen door Ramon Zomer op huurbasis over te nemen van FC Twente. Dat liet de club uit Nijmegen zaterdag weten.

De 24-jarige jeugdinternational heeft in Enschede een contract tot medio 2010, maar mocht worden verhuurd. Ook Vitesse had interesse in Zomer. De verdediger, die ruim 120 wedstrijden speelde voor FC Twente, koos echter voor NEC.

Zomer is nog niet speelgerechtigd voor de eerste competitiewedstrijd, zaterdagavond tegen De Graafschap. Olsson speelt dan zijn laatste duel voor NEC. Hij vertrekt naar de Engelse club West Bromwich Albion.

Willem II

Rens van Eijden komt dit seizoen uit voor Willem II. De 20-jarige centrale verdediger wordt door de Tilburgers voor een jaar gehuurd van landskampioen PSV.

Willem II meldt dat het daarnaast een optie tot koop op Van Eijden heeft bedongen.

Van Eijden is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en maakt sinds vorig jaar deel uit van de A-selectie. In het seizoen 2006/2007 kwam de verdediger als invaller in de ploeg in de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool.

Jonker

Technisch directeur en trainer van Willem II Andries Jonker is tevreden met de komst van de verdediger. "Helaas is in de voorbereiding gebleken dat Angelo Martha blessuregevoelig blijft.

Daan van Dinter en Josimar Lima zijn talentvol, maar hebben nog tijd nodig om te rijpen. Van Eijden is daarom een welkome aanvulling op de verdediging."