MONACO - Dick Advocaat heeft vrijdagavond met Zenit Sint-Petersburg de Europese Supercup gewonnen. De Russische winnaar van de UEFA Cup was in Monaco met 2-1 te sterk voor Manchester United, dat vorig seizoen de Champions League veroverde.

Bij rust leidde Zenit. Pavel Pogrebniak maakte kort voor rust uit een hoekschop de openingstreffer. De Portugees Danny, maandag voor 30 miljoen euro overgenomen van Dinamo Moskou, verdubbelde de voorsprong na een uur spelen.

Nemanja Vidic deed een kwartier voor tijd nog wat terug voor Manchester, maar de gelijkmaker bleef uit. Paul Scholes scoorde wel, maar hij deed dat met zijn hand. De Engelse middenvelder kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de Deense scheidsrechter Claus Bo Larsen.

Derde prijs

De Europese Supercup was na de landstitel en de UEFA Cup al de derde prijs die Advocaat met Zenit won. In de Russische competitie gaat het dit seizoen echter minder goed. Na negentien wedstrijden staat de club op de zesde plaats.

Bij Manchester United verdedigde Edwin van der Sar het doel. De Engelse kampioen moest het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo.