ADELAIDE - Tennisser Sjeng Schalken is bij het internationale tennistoernooi van Adelaide niet verder gekomen dan de tweede ronde. De als vijfde geplaatste Limburger verloor van de Australiër Mark Philippoussis met duidelijke cijfers 0-6 3-6.

Het was de zevende onderlinge confrontatie. Philippoussis vergrootte zijn voorsprong naar 5-2.

Philippoussis

Philippoussis was het grootste deel van het tennisjaar 2001 geblesseerd en zakte uit de top-100 van de wereldranglijst. Het -jarige Australische opslagkanon toonde zich tegen Schalken volledig hersteld en fit.

Martin

Nederlands beste tennisser had geen antwoord op de harde opslagen van Philippoussis, waarbij twaalf aces. In de kwartfinale neemt hij het op tegen de Amerikaanse veteraan Todd Martin (31), winnaar tegen de Fransman Michael Llodra: 7-5 6-4.

Philippoussis zei tien kilo lichter te zijn dan een jaar geleden en met lang en hard werken het seizoen 2002 te hebben voorbereid. "Je weet dat als je veel geeft aan tennis je het er ook uit haalt en dat je goed zult spelen."

Schalken zal zich voor de Australian Open die op 14 januari beginnen, verder voorbereiden in het internationale toernooi van Auckland, dat hij in 1999 wist te winnen zonder één set te verliezen.