ENSCHEDE - Kenneth Perez zet zijn carrière voort bij FC Twente. De 34-jarige Deense middenvelder ondertekende vrijdag een tweejarig contract bij de Enschedese eredivisionist.

Perez liet donderdag zijn contract bij Ajax ontbinden. De middenvelder werd onlangs door de nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten naar het beloftenelftal gezet, omdat er in de selectie geen plaats meer voor hem was.

Zaak

Perez spande daarop een arbitragezaak aan bij de KNVB, maar de commissie stelde Ajax in het gelijk. In het contract van Perez bij Ajax stond vermeld dat hij werkzaamheden binnen de betaalde voetbaltak van Ajax diende te verrichten.

Ook Jong Ajax, het tweede elftal van de club, maakt daar deel van uit. De door Perez aangevoerde menselijke aspecten hadden geen invloed op het oordeel van de commissie.

Ajax had Perez in januari overgenomen van PSV, een half jaar nadat de speler Ajax juist had verlaten voor de Eindhovense club.

Perez

"Ik ben blij me weer te kunnen richten op voetballen en in die zin is FC Twente een heel goede mogelijkheid", aldus Perez vrijdag. Trainer Steve McClaren is blij met de komst van de routinier.

"Perez heeft in de Nederlandse competitie en bij de Deense nationale ploeg bewezen over belangrijke kwaliteiten te beschikken. Hij is een speler die voetbalt met aanvallende intenties en een doelpunt kan scoren. De ervaring van Perez kunnen we in dit jonge team goed gebruiken."

Perez begon zijn voetballoopbaan in Nederland bij MVV. Daarna kwam hij ook nog voor AZ uit.