AMSTERDAM - Vlak voor de start van de competitie verwisselen veel spelers nog van club. Zo trok Heerenveen een nieuwe doelman aan, en speelt Rachid Bouaouzan komend seizoen op huurbasis voor NEC.

De 24-jarige aanvaller komt bij de Engelse club Wigan Athletic weinig aan spelen toe. Bouaouzan voetbalde in Nederland eerder bij Sparta Rotterdam.

Tegenover de komst van Bouaouzan staat het vertrek van Jonas Olsson bij NEC. De 25-jarige Zweedse verdediger ondertekent een contract bij West Bromwich Albion, waar ook jeugdinternational Gianni Zuiverloon voetbalt.

Olsson doet zaterdag nog wel mee in de competitiewedstrijd van NEC tegen De Graafschap. Olsson speelde drie seizoenen voor de Nijmeegse eredivisieclub.

El-Akchaoui

NEC maakte verder bekend dat het contract van verdediger Youssef El-Akchaoui is opengebroken en verlengd tot 2011.

Heerenveen

SC Heerenveen heeft een nieuwe doelman. De Friese club bereikte vrijdag met het Belgische Germinal Beerschot overeenstemming over een transfer van Kenny Steppe.

Heerenveen, de ploeg van de Noorse trainer Trond Sollied, zat al enige tijd achter de 19-jarige Belg aan. Door de komst van Steppe lijkt zijn landgenoot Brian Vandenbussche het veld te moeten ruimen bij de Friezen.

Steppe ondertekende een vijfjarig contract bij Heerenveen. Vorig seizoen werd hij door zijn Belgische collega's verkozen tot doelman van het jaar.

Heracles

Darl Douglas speelt de komende twee seizoenen voor Heracles Almelo. De 28-jarige aanvaller komt over van Willem II. Douglas speelde in het seizoen 2003-2004 ook al voor Heracles. In 33 wedstrijden scoorde hij toen negen keer.

Douglas kwam in zijn carrière verder uit voor RBC Roosendaal, Haarlem, FC Utrecht en Maritimo Funchal.