ROTTERDAM - Jonathan de Guzman en Jon Dahl Tomasson zijn waarschijnlijk op tijd fit voor de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord zondagmiddag bij Heracles.

Het tweetal trainde vrijdag ogenschijnlijk probleemloos mee met de selectie. Ze starten in Almelo in de basis als ze geen reactie krijgen, zo meldt de Rotterdamse club.

Ook Leroy Fer is weer fit. De middenvelder maakte maandag een geslaagde rentree bij Jong Feyenoord en behoort tot de selectie voor het duel met Heracles.

Hofs

Voor Nicky Hofs komt de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord te vroeg. Hij heeft nog steeds veel last van een bloeduitstorting boven zijn voet. Ook de gekwetste Roy Makaay, Karim El Ahmadi, Theo Lucius, Andwélé Slory en Kevin Hofland ontbreken op het kunstgras in Almelo.

PSV

Regerend landskampioen PSV kent aanzienlijk minder blessureleed. De club begint zaterdagmiddag de competitie met een nagenoeg fitte selectie. Trainer Huub Stevens mist in de uitwedstrijd bij FC Utrecht alleen de geblesseerde Jan Kromkamp en reservedoelman Bas Roorda. Edison Mendez leek vrijdag wel op tijd hersteld.

Vervroegd

Stevens wil dat PSV dit seizoen verder van het eigen doel af gaat spelen dan vorig seizoen. Hij hoopt dat zijn spelers die opdracht al in de Galgenwaard vervullen. De wedstrijd in Utrecht begint al om 14.30 uur, omdat burgemeester Aleid Wolfsen vreesde dat supporters anders voor overlast zouden zorgen in de drukke binnenstad.

Gabri

Gabri mist zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van Ajax tegen Willem II. De Spaanse middenvelder ontbreekt in Tilburg, omdat hij op de training een blessure aan de linkerenkel heeft opgelopen.

De kans is groot dat Gabri tegen Willem II wordt vervangen door Evander Sno, de laatste aankoop van Ajax. Urby Emanuelson en Rasmus Lindgren speelden vrijdag op de training ook op het middenveld van de beoogde basisploeg. Nieuwkomers Ismail Aissati en Dario Cvitanich voetbalden met de reserves.

Sulejmani

Miralem Sulejmani is wel op tijd fit voor de start van de competitie. Hij vormde op de training een aanvalskoppel met Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez.

Robbert Schilder, Jan Arie van der Heijden en Mitchell Donald zijn geblesseerd.

Pellè

Trainer Louis van Gaal kan zondag tijdens de thuiswedstrijd van AZ tegen NAC niet over Graziano Pellè beschikken. De Italiaanse spits heeft nog last van een enkelblessure. Gijs Luirink mist de start van de competitie wegens een slepende knieblessure.

Van Gaal is tevreden over de manier waarop Moussa Dembele, Maarten Martens, Sebastien Pocognoli en doelman Romero deze week terugkeerden van de Olympische Spelen. "Het is jammer dat ik de volledige groep pas een week bij elkaar heb. Maar ze maakten een sterke indruk op me."

Ten Rouwelaar

Jelle ten Rouwelaar verdedigt in Alkmaar het doel van NAC. Hij krijgt van trainer Robert Maaskant de voorkeur boven Jimmy van Fessem. Kurt Elshot, Edwin de Graaf, Ellery Cairo en Tyrone Loran ontbreken bij NAC wegens blessures.