ZEIST - Bondscoach Foppe de Haan heeft Royston Drenthe en Evander Sno niet opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de komende EK-kwalificatieduels met Noorwegen en Zwitserland.

Hij is ontevreden over de prestaties van het duo op de Olympische Spelen in China.

Drenthe en Sno hebben De Haan niet alleen in voetballend opzicht teleurgesteld. "Met die twee erbij was het moeilijk een team te worden", zegt De Haan.

"Ze hebben me echt teleurgesteld. Ik kan dit niet accepteren. Dat heb ik ze ook verteld", aldus de bondscoach die niet wilde vertellen hoe Sno en Drenthe in China het groepsproces nadelig hebben beïnvloed.

Noorwegen

Jong Oranje speelt op vrijdag 5 september in het stadion van Roda JC tegen Noorwegen. Vier dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Zwitserland in Schaffhausen.

Jong Oranje, regerend Europees kampioen, heeft nog een zege nodig voor deelneming aan de play-offs voor het EK volgend jaar zomer in Zweden.

Selectie Jong Oranje:

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Daryl Janmaat (Heerenveen), Calvin Jong-A-Pin (Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)

Middenveld: Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (AZ), Stefan Nijland (PSV)

Aanval: Nordin Amrabat (PSV), Istvan Bakx (Kortrijk), Roy Beerens (Heerenveen), Marvin Emnes (Middlesbrough)