NEW YORK - Ana Ivanovic is er donderdag niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op de US Open. De als eerste geplaatste Servische liet zich verrassen door de onbekende Française Julie Coin, 188e op de wereldranglijst: 3-6 6-4 3-6.

Coin neemt het in de derde ronde op tegen haar landgenote Amelie Mauresmo, die de Estse Kaia Kanepi in drie sets versloeg: 2-6 6-4 6-0.

Ivanovic was in de eerste ronde al dicht bij uitschakeling. Tegen de Russische Vera Doesjevina wist ze de partij in de derde set alsnog naar zich toe te trekken. Tegen Coin slaagde ze daar geen moment in.

Onnodige fouten

"Dit is een zeer, zeer teleurstellende nederlaag maar die heb ik te accepteren", stelde Ivanovic na afloop vast. "Ik maakte te veel onnodige fouten en mijn service liep ook niet lekker. Dit is erg frustrerend, want ik weet dat ik zoveel beter kan."

Een duimblessure verstoorde onlangs de olympische ambities van de 20-jarige uit Belgrado. Vorige week stond ze voor het eerst weer op de baan. Toch weigerde Ivanovic om na haar verrassende uitschakeling naar die blessure te wijzen. "Ik voelde er vandaag niets van, net als in mijn vorige partij. Deze nederlaag laat zien dat ik harder moet werken en trainen om me te verbeteren", sprak de Servische schuldbewust.

Wereldranglijst

Door de vroege eliminatie van Ivanovic staat haar eerste plaats op de wereldranglijst op de tocht. Vier speelsters maken kans om bij goede resultaten in New York die plek over te nemen: Jelena Jankovic, Serena Williams, Dinara Safina en Elena Dementjeva.

Serena

Serena Williams heeft op imponerende wijze de derde ronde bereikt. De Amerikaanse, in New York als vierde geplaatst, had slechts 58 minuten nodig om zich te ontdoen van Elena Vesnina uit Rusland: 6-1 6-1.

Serena Williams, tweevoudig winnares van de US Open, treft nu de Japanse veterane Ai Sugiyama.