AMSTERDAM - Cristiano Ronaldo is de beste voetballer van het afgelopen seizoen in de Champions League. Dat vinden althans de trainers die vorig jaar met hun club aan dat toernooi deelnamen.

De Portugese vleugelspits van Manchester United werd donderdag in Monaco tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League verkozen. Petr Cech was de beste keeper. De keeper van Chelsea troefde onder andere Edwin van der Sar af.

Verdediger

In Monaco werden ook prijzen uitgereikt voor de beste verdediger, middenvelder en aanvaller van vorig seizoen. De beste achterhoedespeler was ook een speler van Chelsea, namelijk John Terry, terwijl Frank Lampard namens de Blues tot beste middenvelder werd uitgeroepen.

De enige trofee die niet naar een Chelsea-speler ging was die voor de beste aanvaller. Die prijs was voor Manchester United-vleugelspeler Cristiano Ronaldo.

Uit de vier winnaars werd uiteindelijk de beste speler gekozen. Tegen een overmacht van drie Chelsea-spelers werd Cristiano Ronaldo toch gekozen tot beste speler. Die prijs kreeg hij overhandigd door Zinedine Zidane.