AMSTERDAM - Ajax heeft donderdag met Kenneth Perez overeenstemming bereikt over directe ontbinding van zijn contract. De Deen werd onlangs door trainer Marco van Basten naar het beloftenelftal gezet, omdat er in zijn selectie geen plaats meer was voor Perez.

Perez werd twee jaar geleden door Ajax overgenomen van AZ. Na een redelijk succesvol seizoen, met twaalf competitiedoelpunten, vertrok de Deen naar PSV omdat hij onder de toenmalige trainer Henk ten Cate niet meer kon rekenen op een basisplaats.

Ook bij PSV, destijds getraind door Ronald Koeman en later Jan Wouters, speelde Perez lang niet altijd. Ajax haalde Perez uiteindelijk in de winterstop terug.

Van Basten

De aanvaller komt nu echter niet meer voor in de plannen van de nieuwe oefenmeester, Van Basten. Perez werd met onder anderen Albert Luque teruggezet naar het tweede elftal.

De bijna 34-jarige Deen spande zelfs een arbitragezaak aan om een plek in de selectie af te dwingen. De commissie bepaalde echter dat Ajax het recht heeft Perez niet in de A-selectie op te nemen.

Perez speelde in totaal 66 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 26 doelpunten maakte. De Deen heeft nu tot na het sluiten van de transferperiode de mogelijkheid om een nieuwe club te vinden.

Succes

De gewezen aanvaller richt zich nu op zijn toekomst. Op de site van Ajax zegt hij: "Ik wil Ajax veel succes wensen. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de steun die ik heb gehad."

Danny Blind, verantwoordelijk voor de technische zaken bij de Amsterdammers, denkt dat het goed is dat de vervelende situatie achter de rug is. "We wensen hem veel succes met wat hij gaat doen."