AMSTERDAM - Schaatscoach Peter Mueller hekelt de starre houding van het NOC*NSF. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De nationale sportkoepel verplicht alle deelnemers aan de Olympische Winterspelen in Salt Lake City - vanwege de veiligheid - hun intrek te nemen in het olympisch dorp.

"Elke vier jaar kan NOC*NSF gedurende veertien dagen de baas over ons spelen en dan gaat men direct bepalen wat goed voor ons is. Dat is uitermate teleurstellend", aldus Mueller in De Telegraaf. De voorkeur van de Amerikaan ging uit naar het hoger gelegen Park City omdat zijn ploeg daar meer rust heeft en kan profiteren van het hoogteverschil.

"NOC*NSF heeft ons afgelopen zomer tijdens het olympisch trainingskamp in St. Moritz nog extra gewezen op de voordelen van hoogtetraining, maar we mogen ons niet op een dergelijke wijze voorbereiden", aldus een gepikeerde Mueller.

NOC*NSF

Mueller verwacht geen coulante houding van het NOC*NSF. Eerder liet Marcel Sturkenboom, directeur Topsport, namelijk al weten dat er op het punt van huisvesting niet van het reglement wordt afgeweken. "Regels zijn regels."

/DOSSIERSchaatsen