AMSTERDAM - Ahmed 'Mido' Hossam speelt het volgende seizoen voor Olympique Marseille. De spits uit Egypte heeft een akkoord met de nummer drie van de Franse competitie bereikt. Van Racing Genk koopt Ajax aanvaller Wesley Sonck.

Ajax sloot eerder al een overeenkomst met de nieuwe werkgever van Mido die zich bij trainer Ronald Koeman onmogelijk had gemaakt.

Mido, die op dit moment vakantie viert in Egypte, moet nog zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis zetten. Hij bespreekt binnenkort de details in Marseille. "Maar ik heb van zijn zaakwaarnemer begrepen dat het zo goed als rond is", aldus directeur Arie van Eijden van Ajax.

Mido speelde 57 wedstrijden voor de Amsterdamse club. Hij scoorde 23 keer. De twintigjarige spits was 26 keer actief voor het nationale team van Egypte. Als international maakte hij tien treffers. Hij speelde eerder voor het Belgische AA Gent en het Egyptische Zamalek.

Wesley Sonck

Ajax heeft over een overgang van aanvaller Wesley Sonck met Racing Genk overeenstemming bereikt. De 24-jarige Belg tekent maandag een contract voor vijf seizoenen bij de Amsterdamse club. Hij ondergaat zondag een medische keuring.

Ajax betaalt naar verluidt 5 miljoen euro voor de spits, die maandag aan de media wordt gepresenteerd. De Amsterdamse club wil het transferbedrag niet bevestigen. Racing Genk versterkt zich met de Zuid-Afrikaanse verdediger Aaron Mokoena en Paul Kpaka, een spits uit Sierra Leone. Beide spelers kwamen afgelopen seizoen voor Germinal Beerschot uit. Ajax heeft een samenwerkingsverband met deze Belgische club.

Sonck werd op 9 augustus 1978 in Ninove geboren. Via de plaatselijke VK Ninove debuteerde hij namens RWDM Molenbeek in 1997 in de Belgische eerste klasse. Via Germinal Ekeren en Germinal Beerschot belandde hij in 2000 bij Racing Genk. Daar liet hij zich drie jaar lang als clubtopscorer kronen. De laatste twee seizoenen werd hij met respectievelijk 30 en 24 treffers topscorer van de hoogste klasse van de Belgische competitie.

Sonck debuteerde vorig seizoen met Racing Genk in de Champions League. Hij scoorde tijdens twee wedstrijden in de derde voorronde van het lucratieve toernooi tweemaal. In de eerste groepsfase maakte hij twee doelpunten in zes duels. Sonck speelde 25 interlands voor België. Hij scoorde zeven keer voor de Rode Duivels.