ROTTERDAM - De Nederlandse honkbalploeg heeft de voorronde van het World Port Tournament ongeslagen afgesloten. Zaterdag behaalde Oranje in Rotterdam de achtste opeenvolgende overwinning. Zuid-Afrika werd met 7-1 verslagen. Winnende werper werd Eelco Jansen.

Oranje produceerde elf honkslagen waaronder vier tweehonkslagen (Benner 2, 't Hoen, De Jong). In de eerste twee slagbeurten werden vijf honkslagen omgezet in drie punten. Zuid-Afrika was de eerste twee innings gevaarlijk. Het scoorde slechts één keer maar liet vijf man op de honken achter.

Griepaanval

Maikel Benner (Neptunus) was Nederlands beste slagman met twee uit drie (.667) gevolgd door Denny Beljaards met twee uit vier (.500). Beljaards nam in het rechtsveld de plaats in van Stijn Gabriels. Die haakte tijdens de warming-up af door een griepaanval. Gabriels was al de vervanger van Bryan Engelhardt die met een blessure aan twee vingers in de dug-out bleef.

Finale

Nederland speelt zondag in de finale van het tiende WPT tegen Cuba. Oranje won het WPT twee keer, in 1989 en '99. Cuba was vijf keer winnaar, waarvan vier keer onder de naam Havana.