PERTH - Lleyton Hewitt heeft wel degelijk de waterpokken. Een reeks medische testen in Perth (West-Australië) heeft aangetoond dat de 20-jarige Australische tennisser is besmet.

De nummer één van de wereld heeft zich intussen teruggetrokken uit de Hopman Cup, een toernooi voor gemengde teams. Over zijn deelname aan de Australian Open, die op 14 januari in Melbourne beginnen, is nog geen beslissing gevallen.

De artsen hebben hem vier tot vijf dagen rust opgedragen. Volgens dr. Steele, de toernooiarts in Perth, kan hij in Melbourne deelnemen aan het eerste grandslam van het jaar maar zal hij minder goed zijn voorbereid. Hewitt wordt als eerste geplaatst.

Clijsters

De Belgische tennisspeelster Kim Clijsters, de vriendin van Hewitt die ook actief is in de Hopman Cup in Perth, heeft nergens last van. Zij heeft als jong meisje de waterpokken gehad. Over de ziekte van Hewitt heerste twee dagen verwarring. De speler voelde zich enkele dagen niet lekker.

Toch behaalde hij woensdag nog twee overwinningen op Argentinië: enkelspel en gemengd dubbelspel. Donderdagmorgen was hij koortsig en had hij vlekken op de huid. Uiteindelijk bleek hij toch de 'chickenpox' te hebben. Hewitt reageerde bij de terugtrekking uit het toernooi met humor. Hij imiteerde een kip op de persconferentie. Hewitt kondigde aan in Melbourne beslist te zullen spelen.

Spanje profiteerde van Hewitt's ongemak. Het Spaanse team kwalificeerde zich automatisch voor de finale van zaterdag.