MANCHESTER - Ruud van Nistelrooy is niet te stoppen in de Engelse Premier League. De aanvaller van Manchester United scoorde in het duel met Newcastle United voor de zesde keer op rij en maakte zijn twaalfde doelpunt in de laatste elf ontmoetingen. Met zijn openingstreffer stond hij aan de basis van de 3-1 overwinning op Old Trafford.

Door deze zege is Manchester koploper Leeds United tot twee punten genaderd. Edwin van der Sar hield de nul voor Fulham. Zijn ploeg won met 1-0 van Derby County door een eigen doelpunt van Carbonari en staat nu tiende.

Van Nistelrooy rondde in de 24e minuut een voorzet van Silvestre af. Hoewel de Nederlandse international in de voorgaande wedstrijden had laten zien over een uitstekende vorm te beschikken, 'vergat' de verdediging van Newcastle de oud-PSV'er te dekken. Scholes breidden de voorsprong van Manchester met twee treffers in de tweede helft uit. Vlak na de 3-0 in de 62e minuut besloot manager Alex Ferguson Van Nistelrooy naar de kant te halen.

Na de wissel deed Newcastle via Alan Shearer iets terug. De spits gaf hiermee zijn jubileum een beetje glans. Het was zijn 500e wedstrijd op het hoogste niveau en de 200e voor Newcastle. Hoewel de ploeg van Bobby Robson Manchester nog wel onder druk probeerde te zetten, bleef het 3-1.

Ferguson startte zonder Rayn Giggs en David Beckham. Beckham mocht vijf minuten voor tijd alsnog zijn opwachting maken. Giggs zat niet op de bank.

Rond het duel ontzenuwde de leiding van Manchester de geruchten dat Ferguson na dit seizoen als coach bij de Engelse club verder zou gaan. "De situatie is niet veranderd", aldus een zegsman. "We beginnen op korte termijn onze zoektocht naar een opvolger voor Ferguson."

/DOSSIERPremiership