GLASGOW - Henrik Larsson heeft Celtic weer eens behoed voor puntenverlies. De Zweedse aanvaller opende de score in de thuiswedstrijd tegen Motherwell negen minuten voor het eindsignaal. In blessuretijd maakte John Hartson er nog 2-0 van.

Door dit resultaat breidde de koploper in de Schotse competitie de voorsprong op rivaal Glasgow Rangers uit tot dertien punten. De nummer twee kwam woensdag niet in actie. Het duel tegen Kilmarnock werd afgelast. FC Dundee - Dunfermline ging ook niet door.

Celtic was voortdurend beter dan Motherwell, kreeg ook genoeg kansen, maar verzuimde die af te maken. Onder anderen Larsson en Hartson mochten zich dat aanrekenen. De bezoekers werden zelden gevaarlijk maar dan ook meteen goed. Een succesvolle doorbraak van Martyn Corrigan kon door Alan Thompson nog net worden verijdeld. Ten koste van slechts een gele kaart.

Martin O'Neill, die steeds vaker wordt genoemd als de gewenste opvolger van Alex Ferguson bij Manchester United, waagde in de slotfase een gok door extra aanvalskracht te zoeken bij de middenvelders die op de reservebank zaten. Eerst kwam de Slowaak Lubo Moravcik voor Petrov in het veld, in de 77e minuut gevolgd door oud-Feyenoorder Bobby Petta, die verdediger Balde verving. De wissels pakten goed uit.

Livingston deed in de strijd om de derde plaats goede zaken door bij concurrent Aberdeen met 3-0 te winnen. De treffers kwamen op naam van Steve Tosh, Philippe Brinquin en Marvin Andrews. Het verschil tussen beide clubs is nu zeven punten.