LONDEN - Sjeng Schalken komt woensdag niet meer in actie op Wimbledon. De organisatie heeft in verband met het slechte weer de kwartfinalepartij tussen de Limburger en de Zwitser Roger Federer verplaatst naar donderdag.

Na een halfuurtje oefenen op de vrije baan 10 van Wimbledon was Sjeng Schalken van plan Roger Federer op te zoeken en hem de hand te schudden voor het bereiken van de halve finale. De linkervoet maakte woensdag rond de middag tennissen volslagen onmogelijk.

De Limburger deed het toch maar niet, omdat donkere wolken zich samenpakten boven de All England Club in Londen. Het zag er naar uit dat zij hun natte lading zouden uitstorten boven het tennistoernooi van het jaar. De kans bestond dat zijn halve finale tegen de favoriete Zwitser een etmaal werd uitgesteld. En jawel.

Engeltje

Schalken - Federer werd woensdagavond na de vijfde regenbui boven Wimbledon uitgesteld. "Ik heb een engeltje op mijn schouder zitten", vertelde Schalken na de beslissing van de organisatie. "Dit komt mij geweldig uit. Fantastisch is dit. Het was vandaag helemaal niks geworden."

Schalken moest wel de hele dag paraat blijven om de wedstrijd of een deel daarvan te spelen op het centre court, mocht de wedstrijd tussen de populaire Brit Tim Henman en de sterke Franse uitdager Sebastien Grosjean tot een einde komen. Dat lukte niet. De partij begon om één uur lokale tijd en werd vier keer door regen onderbroken. Grosjean leidde met 7-6 3-6 6-3 1-2. Ook de tegelijkertijd gestarte andere halve finale werd afgebroken. Bij de Duitser Alexander Popp en de Australiër Mark Philippoussis was in de vijfde set nog evenwicht: 6-4 6-4 3-6 3-6 2-2.

Voorspellingen

Om zeven uur in de avond hield het toernooicomité het tennis van de negende dag voor gezien. De weersvoorspellingen voor donderdag zijn niet veel beter. De Britse weerkundigen voorzagen opklaringen pas tegen de avond.

Spuit

Had Schalken woensdag toch moeten aantreden, dan zou een arts hem een pijnstillende spuit in de voet hebben gezet. "Eén", legde hij later uit, "één die anderhalf uur zou werken. Een verdovende prik als je bij de tandarts krijgt. Wat ik na anderhalf uur deed, moest ik zelf maar bekijken. Meer dan één zou ik niet krijgen." Dinsdagavond sneden medici in het ziekenhuis de infecties uit zijn linkervoet weg. Hij kreeg penicilline en ontstekingsremmers voor de genezing van de wond. "Ik heb met mijn voet buiten het bed geslapen. Dat ging geweldig, want doordat de pijn weg was, kon ik veel slaap inhalen."