Ajax en Marseille eens over transfer Mido

AMSTERDAM - Ajax en Olympique Marseille hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptische spits moet zelf nog een akkoord bereiken met de Franse club. Als de speler met Marseille rondkomt, verkast hij naar Zuid-Frankrijk.

Mido maakte zich het afgelopen seizoen onmogelijk bij trainer Ronald Koeman. De aanvaller werd na de winterstop uit de selectie verwijderd en later verhuurd aan de Spaanse club Celta de Vigo. Die club wilde de schutter graag overnemen, maar hikte aan tegen de hoge vraagprijs van Ajax. Naar verluidt vroegen de Amsterdammers 10 miljoen euro voor de spits. Ajax wil dat bedrag niet bevestigen.

Mido speelde in Amsterdam 57 officiële wedstrijden, waarin hij doelpunten maakte. Tevens is Hossam Egyptisch international. De -jarige aanvaller speelde al 26 wedstrijden in het nationale shirt en was goed voor tien interlandgoals.

Voor hij naar Ajax kwam, speelde hij voor AA Gent en het Egyptische Zamalek Marseille werd het afgelopen seizoen derde in de Franse competitie en speelt, net als Ajax, in de derde voorronde van de Champions League.

Programma degradatiekandidaten

Programma degradatiekandidaten
Bekijk het programma van Sparta, Roda en Twente in de beslissende fase van de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie