PEKING - De beachvolleybalsters Rebekka Kadijk en Merel Mooren hebben maandag bij de Olympische Spelen ook hun tweede groepswedstrijd verloren. De Cubaansen Milagros Crespo en Imara Estevez waren in twee sets duidelijk te sterk: 21-11 21-15.

Het Nederlandse koppel had zaterdag de eerste wedstrijd tegen de sterke Amerikaansen Branagh en Youngs ook al verloren. Toen heerste tevredenheid over het vertoonde spel, maandag verlieten Kadijk en Mooren vertwijfeld de beach-arena. "Ik sta met mijn mond vol tanden" zei Kadijk. "Ik voelde me zo goed voor de partij, maar er lukte vrijwel niets."

De opening was al dramatisch met drie servicefouten, die via geslaagde side-outs nog wel werden rechtgetrokken. Daarna liepen de Cubaansen snel weg naar 15-6 en tekende het drama zich langzaam af. "We zakten helemaal weg, we probeerden van alles, maar er is geen moment geweest dat we echt in de wedstrijd zaten", vertelde Mooren na de lijdensweg die niet meer dan 34 minuten duurde.

Herkansing

De Nederlandse vrouwen moeten vrezen voor uitschakeling. Slechts winst tegen het Duitse koppel Pohl/Rau kan het verblijf in Peking nog verlengen. Dat zou dan vermoedelijk gaan via een herkansing. De twee beste nummers drie van de zes groepen gaan rechtstreeks door naar de knock-outfase, de andere vier moeten onderling om de resterende twee plaatsen strijden.

Mooren: "Het zou ons in ieder geval goed uitkomen als Pohl en Rau van de Amerikaansen verliezen. We hebben normaal gesproken kansen tegen ze." Kadijk dacht nog even niet aan de partij van woensdag: "Ik moet eerst het onbegrip over deze partij uit mijn lijf zien te krijgen."

Schermen

Schermster Indra Angad-Gaur is bij het olympisch florettoernooi in de tweede ronde blijven steken. De 34-jarige debutante op de Spelen verloor maandag van de Italiaanse Margherita Granbassi: 6-11.

In de Italiaanse trof Angad-Gaur een lastige opponente. Granbassi veroverde in 2006 de wereldtitel en was een jaar later de nummer twee op de WK. Dit jaar won ze zilver op de Europese titelstrijd.

Ongelijk duel

Het was een ongelijk duel in de strijd om een plaats bij de laatste zestien. De verdediging van de Italiaanse zat potdicht. Pas kort voor het einde van de tweede sessie van drie minuten lukte het de 11-voudige Nederlandse kampioene, die 1996, 2000 en 2004 vergeefs een poging deed de Olympische Spelen te halen, door defensie van haar tegenstandster te komen: 1-4.

Voor de ogen van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima kon Angad-Gaur het duel geen andere wending geven.

"Sorry voor Willem-Alexander, maar ik wilde echt graag met Maxima op de foto", zei de 34-jarige floretspecialiste na haar nederlaag. Het koninklijk paar complimenteerde de inwoonster van Rotterdam met haar prestatie.

Potdicht

Angad-Gaur werkte zich tegen de voormalig wereldkampioene helemaal suf om slechts af en toe een puntje te maken. Uiteindelijk verloor ze met 6-11. "Haar verdediging zat potdicht. Ze is zo geweldig goed, maar ik vond dat ik er zelf ook niet slecht uitzag. Jammer dat het maar twee potjes zijn geworden. Ik zou nog wel tien keer die loper willen oplopen", zei ze over haar afscheid van het olympisch toernooi.

Angad-Gaur gaat het komend jaar in elk geval nog door met haar sport. Ze speelt in Frankrijk competitie en blijft dat doen. "Verder ga ik wat gas terugnemen en wat meer genieten."

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl