PEKING - Inge Dekker heeft maandag bij de Olympische Spelen in Peking naast de medailles op de 100 meter vlinderslag gegrepen. De winnares van het goud op de 4x100 vrij eindigde in de finale met 58,54 als achtste en laatste.

Het goud ging in 56,73 naar de Australische Lisbeth Trickett-Lenton. Het wereldrecord bleef derhalve in bezit van Inge de Bruijn, die acht jaar geleden in Sydney 56,61 zwom.

Jacco Verhaeren had geen verklaring voor de teleurstellende achtste plek. "We hadden absoluut op een hogere klassering gerekend. Qua oorzaak tasten we in het duister", aldus haar coach.

Examenvrees

Volgens Verhaeren was Dekker goed voorbereid. "Vroeger had ze nogal last van examenvrees, maar dat was het nu ook niet. Ze was rustig en had zin in de finale. We moeten dit later gaan analyseren. Daar is nu niet het juiste moment voor omdat er nog races voor haar komen."

Dekker was zelf ook ontevreden. "Het ging niet zo lekker. Ik ben niet zo in vorm. Ik weet niet hoe het komt." Dekker won zondag met de zwemsters wel goud op de 4x100 vrij, maar zwom toen ook niet overtuigend.

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl