AMSTERDAM - Zonder Oranje, maar wel als bondscoach had Louis van Gaal naar het WK in Japan en Zuid-Korea kunnen gaan. Dat vertelde Van Gaal maandag in het tv-programma Oog in Oog. Hij heeft het aanbod gehad om coach van een van de deelnemende landen te worden. Louis van Gaal zegt inmiddels vijf aanbiedingen op zak te hebben. Hij vertrekt per 1 februari bij de KNVB als bondscoach.

Van Gaal, die per 1 februari officieel opstapt als technisch directeur bij de KNVB, ging niet op het aanbod in. "Dat leek me echter niet gepast." Van Gaal wilde niet bekendmaken van welk land hij een aanbieding heeft gekregen.

Van Gaal vertelde ook vier serieuze aanbiedingen van clubs uit Spanje, Griekenland, Engeland en Nederland te hebben gekregen. Ook hier noemde hij de namen niet. Van Gaal wil na 1 februari een pauze van een half jaar inlassen. "Maar dat idee had ik ook toen ik bij Barcelona wegging. Daarna kwam de KNVB langs. Dus je weet het maar nooit."

Vrouwen

Van Gaal onthulde verder tegenover presentatrice Astrid Joosten dat hij op 9 november in Kopenhagen "negen à tien mooie vrouwen" het hotel van het Nederlands elftal heeft uit laten zetten. "Ik houd er niet van als dit soort figuren de concentratie voor een wedstrijd verstoren." Oranje speelde een vriendschappelijk interland tegen Denemarken. "Het was trouwens nog vrij moeilijk, want een hotel is openbaar terrein."

/SPORTKNVB spreekt orgie Oranjespelers tegen