PEKING - In de stromende regen met geregeld een paar flinke klappen onweer hebben de Nederlandse hockeyvrouwen de Olympische Spelen een bliksemstart gemaakt. De ploeg versloeg zondagavond in Peking (zondagmiddag Nederlandse tijd) Zuid-Afrika met 6-0.

De ruststand was 2-0.

Vier van de zes treffers vielen uit strafcorners. Voor Nederland scoorden Eefke Mulder, Marilyn Agliotti, Maartje Paumen (2), Minke Booij en Wieke Dijkstra.

Regen

De ploeg van scheidend bondscoach Marc Lammers trof zondagavond (zondagmiddag Nederlandse tijd) totaal andere omstandigheden dan waarop was gerekend. De regen kwam met bakken uit de hemel, die af en toe ook nog aardig onheilspellend oplichtte.

Oranje had een bliksemstart. Na vijf minuten tipte Eefke Mulder de bal achter de Zuid-Afrikaanse keepster. Vervolgens kwam Nederland amper tot vloeiende aanvallen.

Srafcorner

Het duurde tot de 27e minuut voor Agliotti, die acht jaar geleden voor het laatst de Olympische Spelen meemaakte als speelster van uitgerekend Zuid-Afrika, doel trof uit een strafcorner.

Lammers constateerde na de rust in elk geval tevreden dat de strafcorner van Nederland goed liep. Achtereenvolgens Paumen, Booij en opnieuw Paumen troffen via dat wapen doel. Wieke Dijkstra zorgde met een prachtige backhand voor het slotakkoord.

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl

Bliksemstart hockeysters