LONDEN - Chelsea is het nieuwe jaar begonnen met een fikse tegenvaller. De ploeg die in december te sterk was voor onder meer Manchester United , Liverpool en Leeds kon het op eigen veld niet bolwerken tegen Southampton. De eeuwige degradatiekandidaat won na een 2-1 achterstand met 4-2.

Door een 3-0-overwinning op West Ham werd Leeds United de nieuwe koploper in de Premier League. Leeds was dinsdagavond te sterk voor de bezoekers uit Londen die al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken.

Viduka

De Australiër Viduka was verantwoordelijk voor beide treffers. Fowler scoorde na de pauze. Omdat het duel tussen Leicester en Arsenal werd afgelast en Newcastle pas woensdag op bezoek gaat bij Manchester United leverde de winst Leeds de koppositie op.

Hasselbaink

Chelsea had zondag de succesvolle decembermaand afgesloten met een uitzege bij Newcastle United. Dinsdag bleek de ploeg de jaarwisseling slecht verteerd te hebben. Beattie bracht de gasten al na 7 minuten op voorsprong met een spectaculair genomen vrije trap.

Gudjohnsen en Hasselbaink, met zijn veertiende treffer van het seizoen, bogen de stand nog voor rust om. Na de pauze bleek de tot dinsdag minst gepasseerde defensie van de Premier League opeens kwetsbaar. Pahars, Marsden en Beattie vonden de gaten en bezorgden Chelsea een ontluisterende 4-2 nederlaag.

Liverpool

Ook Liverpool struikelde op nieuwjaarsdag, zij het niet zo dramatisch als Chelsea. 'The Reds' kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Bolton Wanderers. Gerrard zette Liverpool na 50 minuten op aangeven van Owen nog wel op voorsprong, maar de gelijkmaker van de voet van Nolan was volkomen verdiend. Knappe reddingen van Dudek voorkwamen de eerste zege van Bolton op Anfield na 48 jaar.

Cole

Het debuut van Andy Cole hielp Blackburn Rovers niet aan punten bij Tottenham Hotspur. Richards kopte vlak voor rust raak uit een corner van Anderten. Blackburn was de betere ploeg maar leed desondanks de zesde nederlaag uit de laatste zeven duels.

/DOSSIERPremier League