LIVERPOOL - PSV heeft zaterdag voor de derde keer op rij een oefenwedstrijd op vreemde bodem met een gelijkspel afgesloten. Everton kwam voor eigen publiek op Goodison Park pas vlak voor tijd op gelijke hoogte (1-1).

Nordin Amrabat opende in de 32e minuut met een fraaie actie de score (1-0). De van VVV overgekomen aanvaller vormde voor rust een spitsenkoppel met Danko Lazovic.

Amrabat maakte na rust plaats voor Balazs Dzudzsak. Trainer Huub Stevens van de landskampioen experimenteerde tegen Everton in alle linies.

Middenveld

Timmy Simons, Mika Värynen en Tommie van der Leegte begonnen op het middenveld. Ibrahim Afellay speelde alleen na rust. De van een blessure herstelde Danny Koevermans maakte in de 64e minuut zijn rentree bij PSV. Ook Eric Addo, Stijn Wuijtens en Manco verschenen in de tweede helft nog op het speelveld.

Everton kwam in de 85e minuut op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Mikel Arteta (1-1). PSV speelde de afgelopen week ook al gelijk bij Newcastle United (2-2) en Sporting Lissabon (1-1).