PARIJS - De Franse wielerploeg Agritubel heeft Jimmy Casper zaterdag voorlopig geschorst, na een positieve dopingtest tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk. Dat liet teammanager David Fornes weten.

De Franse renner ontkende zaterdag een verboden product te hebben gebruikt.

"Ik ben astmatisch en daarvoor gebruik ik het product syndicort, dat staat ook vermeld in mijn medisch attest. Dit medicijn gebruik ik niet om me te drogeren, maar om me te verzorgen", aldus Casper.

Het Franse antidopingbureau AFLD maakte donderdag bekend dat tijdens de Tour een vijfde renner op doping is betrapt. Het bureau meldde dat de renner, zonder een naam te noemen, positief is bevonden op corticoïden, een medicijn dat wordt afgeleid van een menselijk hormoon.

Vijfde

De Franse sportkrant L'Equipe onthulde zaterdag op zijn website dat Casper die vijfde renner is die werd betrapt. De Fransman wijt zijn positieve test echter aan een fout van de ploeg.

"Mijn medisch attest liep op 29 mei af. Op het nieuwe attest staat een ander product, bécotide. Dat is het product waarop ik positief testte. Ik weet niet of ik die fout heb gemaakt of de dokter", aldus Casper in een verklaring.

Schorsen

Agritubel besloot de Fransman voorlopig te schorsen, in afwachting van het onderzoek van de Franse bond en de internationale wielrenunie UCI. De 30-jarige Casper reed de Tour niet uit.

Tijdens de Tour werden al vier renners betrapt. De Italiaan Riccardo Ricco was de belangrijkste zondaar; bij hem werd epo aangetroffen nadat hij twee ritten had gewonnen.

Ook de Spanjaarden Moises Duenas en Manuel Beltran en de Kazach Dimitri Fofonov testten positief.