AMSTERDAM - Cristiano Ronaldo traint over een maand weer volledig mee bij Manchester United. Dat zei trainer Alex Ferguson vrijdag. De 23-jarige Portugese aanvaller werd vorige maand in Amsterdam geopereerd aan zijn rechterenkel.

Ronaldo kreeg donderdag van de artsen te horen dat zijn herstel goed vorderde en keerde vrijdag terug in Manchester om daar de komende weken een speciaal programma te volgen.

De verwachting is dat Ronaldo op zijn vroegst in oktober terugkeert op het veld. Hij mist door de blessure het begin van de competitie.

Volgende week zondag opent Manchester de competitie op het eigen Old Trafford tegen Newcastle United.

Contract

Daarnaast stelde Ferguson ook dat hij het contract van Ronaldo graag wil verlengen. De aanvaller stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid en Ronaldo zelf liet weten graag voor de Spaanse club te willen spelen.

Manchester United wilde de sterspeler echter onder geen beding laten gaan. Ferguson waarschuwde Real om in het vervolg de spelers van Manchester met rust te laten.

"Cristiano heeft nog een contract voor vier jaar bij ons en op een gegeven moment hopen we de samenwerking te verlengen."

Succes

Ronaldo was afgelopen seizoen voor een groot deel verantwoordelijk voor de successen van Manchester United. De club legde beslag op de landstitel en won de Champions League.

Ronaldo maakte 42 goals en werd in Engeland verkozen tot beste voetballer van het jaar.