AMSTERDAM - Kenneth Perez wil bij de arbitragecommissie van de KNVB afdwingen dat hij weer met de A-selectie van Ajax mee mag trainen. Dat heeft de advocaat van de Deense middenvelder aan de leiding van Ajax laten weten.

Perez trainde vrijdag voor het eerst met de selectie van Jong Ajax. De Deen vernam maandag van trainer Marco van Basten dat hij niet meer in aanmerking komt voor het eerste elftal. Hij vroeg vervolgens bedenktijd om zich over zijn positie te beraden.

De eveneens overbodige Albert Luque en Jurgen Colin trainen al de hele week bij Jong Ajax. Laurent Delorge, de vierde afvaller, meldde zich wegens een blessure nog niet bij trainer Adrie Koster van het Amsterdamse beloftenteam.

Teleurgesteld

Perez is zwaar teleurgesteld in trainer Van Basten. Hij snapt niet dat hij vorig seizoen tijdens de winterstop nog terug werd gehaald naar Amsterdam en een half jaar later niet eens meer goed genoeg voor de A-selectie is.

Van Basten geeft de voorkeur aan de aankopen Ismaïl Aissati, Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani. De trainer van Ajax snapt dat Perez teleurgesteld is.

Hij vindt echter ook dat de aanvallende middenvelder zijn beroep bij Jong Ajax kan uitoefenen. "Dat is toch ook professioneel voetbal", stelde Van Basten.