MADRID - David Beckham heeft dinsdagmiddag met succes de medische keuring van zijn nieuwe werkgever Real Madrid doorstaan. "Hij is met verve voor zijn medische examen geslaagd", liet een woordvoerder van de Spaanse kampioen weten.

Beckham arriveerde dinsdag met een privévliegtuig in Madrid. De van Manchester United overgekomen middenvelder kreeg een warm onthaal, maar zei niets. Later, nadat hij zijn vierjarige contract had getekend, perste de aanvoerder van Engeland er toch nog een paar woorden uit. "Ik ben werkelijk heel erg gelukkig", liet hij optekenen.

Live

De aankomst van Beckham op het militaire vliegveld, bij het ziekenhuis en bij het peperdure hotel werd rechtstreeks op Real-televisie uitgezonden. Ook het Britse Sky Sports zond live-beelden uit. De medische keuring van de 'Spice Boy' werd voor een bedrag van 380.000 euro gesponsord door een Spaanse ziektekostenverzekeraar.

Beckham (28) wordt woensdagmiddag officieel bij Real Madrid gepresenteerd. Mogelijk zegt hij dan iets meer. Ook zijn rugnummer wordt waarschijnlijk bekendgemaakt. Nummer 7, zijn favoriete nummer bij ManUnited, kan Becks vergeten. Dat is van Raul, de Spaanse publiekslieveling van Real.

Mediahype

Liefst 542 journalisten uit heel de wereld hebben zich voor de persconferentie van het Engelse sportidool aangemeld. Dertig bodyguards zijn gehuurd om Beckham en zijn vrouw Victoria te beschermen tegen al te opdringerige fans en media-vertegenwoordigers.