PEKING - Lionel Messi speelt donderdag met het olympisch elftal van Argentinië tegen Ivoorkust. Het meespelen van de aanvaller van Barcelona was lang onduidelijk omdat het internationaal sporttribunaal CAS woensdag besloot dat clubs hun spelers niet hoeven af te staan voor de Spelen.

Barcelona heeft zich altijd verzet tegen het meespelen van Messi in China. Zijn club heeft hem inmiddels toestemming gegeven voor deelname aan de Spelen. Dat verklaarde Txiki Begiristain, technisch directeur, donderdag tijdens een persconferentie.

Barcelona had Messi kunnen verbieden om aan de Spelen deel te nemen. "Maar dat hebben we niet gedaan", zei Begirinstain. "Messi mag van ons met Argentinië op de Spelen uitkomen."

De selectie en leiding van Barcelona verblijven momenteel in New York voor een trainingskamp.

De vereniging heeft nog geen reactie op de beslissing van het CAS gegeven. Ook andere clubs hebben na de uitspraak van het internationaal sporttribunaal nog geen voetballer uit China laten terugkomen.

Rogge

Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité heeft donderdag voetbalclubs al wel opgeroepen hun spelers toch te laten deelnemen aan de Olympische Spelen. "We doen een beroep op de clubs de spelers niet terug te trekken en hen toe te staan hun olympische dromen waar te maken", aldus Rogge.

Joseph Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, zei donderdag dat het besluit van het CAS het toernooi op de Spelen kan ruïneren. "Ik ben teleurgesteld, ik begrijp deze uitspraak niet", aldus Blatter. "Als deze regel geldt voor alle spelers hier, dan hebben we geen olympisch toernooi." De wedstrijd tussen Argentinië en Ivoorkust begint om 13.45 uur (Nederlandse tijd).

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl