AMSTERDAM - De Nederlandse tafeltennissters nemen het tijdens de Olympische Spelen in de poulefase van de landenwedstrijd op tegen Nigeria, de Verenigde Staten en Singapore.

De loting werd donderdag in Beijing verricht. Het team bestaande uit Li Jiao, Li Jie en Elena Timina is als zevende geplaatst. Singapore is na topfavoriet China op papier de sterkste deelnemer aan het toernooi.

De nummer één van de poule plaatst zich rechtstreeks voor de halve finale. De nummers twee hebben via de herkansingen nog kans om brons te halen.

Nigeria

Nederland begint de landenwedstrijd woensdag met de duels tegen Nigeria en de Verenigde Staten. De wedstrijd tegen Singapore wordt een dag later gespeeld.

Nederland trapt af tegen het matige Nigeria, maar bondscoach Pieke Franssen zegt het Afrikaanse land niet te onderschatten. "We hadden ook de Dominicaanse Republiek kunnen treffer die een sterke in China geboren kopvrouw hebben. Dat we Nigeria als eerste hebben, geeft wel wat meer rust in de voorbereiding op de andere twee wedstrijden."

Outsider

De wedstrijd tegen Amerika zal beslissend zijn voor de kansen van het Nederlands team op een vervolg in het toernooi. Met de in China geboren toppers Gao Jun en Wang Chen in de ploeg is Amerika een gevaarlijke outsider.

Beide speelsters komen uit in de Nederlandse eredivisie en zijn dus niet onbekend bij Franssen. "Dat is voor ons wel een nadeel, omdat ze ons kennen. Aan de andere kant geldt dat ook omgekeerd voor ons, dus het zal een spannende wedstrijd worden."

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl