PEKING - De Nederlandse hockeysters hebben woensdag in Peking het laatste oefenduel voor de Olympische Spelen gewonnen. Oranje versloeg Groot-Brittannië in een wedstrijd van twee keer 25 minuten met 3-0. Maartje Paumen (strafcorner), Eefke Mulder en Naomi van As maakten de doelpunten.

De Nederlandse ploeg won afgelopen zaterdag in Peking eveneens met 3-0 van Nieuw-Zeeland. Oranje opent het olympisch toernooi zondagavond met de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. "We zijn er klaar voor, iedereen is topfit", liet bondscoach Marc Lammers weten.

De hockeysters laten noodgedwongen de openingsceremonie vrijdag in het Olympisch Stadion aan zich voorbij gaan. Er zit minder dan 48 uur tussen het festijn en de eerste wedstrijd. De regels van sportkoepel NOCNSF schrijven voor dat in dat geval de sporters niet mogen deelnemen aan de langdurige show.

Waardevol

"Jammer, maar niets aan te doen", zei Lammers. "We respecteren uiteraard de bepalingen van het NOCNSF. We komen drie uur te kort om de ceremonie te mogen bijwonen. Anders waren we zeker gegaan. Voor een teamsport is zo'n evenement heel waardevol."

ZIE OOK:

Lees alles over de Olympische Spelen op peking.nusport.nl

Hockeysters klaar voor Spelen