AMSTERDAM - Het Europees avontuur voor Glasgow Rangers dit seizoen is al voorbij. De Schotse club, die vorig jaar de finale haalde van het Uefa Cup-toernooi, ging in de tweede voorronde van de Champions League verrassend de boot in tegen FBK Kaunas.

Na het doelpuntloze gelijkspel van vorig week in Schotland eindigde de return in Litouwen in 2-1.

Rangers

Voor de Rangers betekent de uitschakeling de slechtst denkbare start van het seizoen. Verlies in de derde voorronde had nog een herkansing in de Uefa Cup opgeleverd, maar nu is de Schotse topclub al begin augustus Europees uitgeschakeld. Na een 4-0 nederlaag zaterdag in een oefenwedstrijd tegen Liverpool waren de voortekenen al niet zo gunstig.

Vooruitzicht

Tegen Kaunas, dat probeert voor het eerst door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Champions League, zag het er aanvankelijk niet slecht uit. Kevin Thomson bracht de Rangers na ruim een half uur spelen op voorsprong, maar na de gelijkmaker vlak voor rust van Nerijus Radzius begon de landskampioen van Litouwen te geloven in een stunt.

Verrassing

Die verrassing kwam er in de absolute slotfase. Met nog vier minuten op de klok kopte Linas Pilibaitis uit een corner de 2-1 voor de thuisploeg binnen. Glasgow, dat voldoende zou hebben gehad aan 1-1, kwamen die mokerslag niet meer te boven.

Daardoor strijdt Kaunas de komende weken met het Bosnische Modrica en het Deense Aalborg om een plaatsje in de groepsfase van de Champions League.

Brann Bergen

Ook Brann Bergen bereikte de laatste voorronde. Door de 1-0 overwinning van vorige week deed de 2-1 uitnederlaag tegen het Letse Ventspils de Noren geen pijn. Met Olympique Marseille als volgende tegenstander lijkt een plaats in het hoofdtoernooi echter nog ver weg.