ROME - De dopinggevallen blijven zich aaneenrijgen. De Italiaanse wielrenner Emanuele Sella is de nieuwste zondaar.

Dinsdag maakte de nationale wielerbond bekend dat de 27-jarige coureur van CSF Group Navigare bij een controle van de UCI buiten de competitie om is betrapt op het gebruik van epo.

Ricco

Het gaat volgens het Italiaanse persbureau ANSA om dezelfde variant (CERA) als waarop de Italiaan Riccardo Ricco tijdens de Ronde van Frankrijk werd betrapt. De test zou 23 juli zijn uitgevoerd.

Sella, die in de Ronde van Italië drie bergetappes en de bergtrui won, toonde zich tegen ANSA met stomheid geslagen. "Ik weet nergens van. Niemand heeft mij iets verteld. En het is ook allemaal niet waar." De kleine Italiaanse klimmer doet niet mee aan de olympische wegwedstrijd in Peking.

Sella

Sella imponeerde in de Giro door in de zware bergritten na solo's te zegevieren. Zijn bescheiden ploeg presteerde sterk in de Giro, hetgeen al zorgde voor verdenkingen.

Het team met de Continentalstatus (tweede divisie) had in het eindklassement behalve Sella (zesde) nog twee renners in de top: Fortunato Baliani (zevende) en Domenico Pozzovivo (twaalfde). Sella is dit jaar de tweede coureur van CSF die positief test, de Argentijn Ariel Maximiliano Richeze werd in april betrapt op het spierversterkende hormoon stanozolol.

Opmerkelijk

Opmerkelijk was de reactie die Sella vorige maand aan ANSA gaf toen hij hoorde van de positieve dopingtest van Ricco in de Tour. Sella noemde dat toen een "nederlaag" voor de wielersport.