MADRID - Rafael van der Vaart is waarschijnlijk de enige aankoop van Real Madrid voor het komende seizoen. Dat vertelde Ramon Calderon, voorzitter van de Spaanse kampioen, dinsdag tijdens de presentatie van de aanvallende middenvelder in de hoofdstad.

"Van der Vaart is een uitstekende speler met veel visie en kwaliteit. Hij is een speler die onze sterke selectie compleet maakt. Hij is bijna zeker de enige nieuweling deze zomer", aldus de preses die daarmee liet doorschemeren dat de komst van Cristiano Ronaldo van Manchester United steeds onwaarschijnlijker wordt.

Zoals gebruikelijk bij nieuwe spelers werd Van der Vaart op het speelveld van het Bernabeu-stadion aan de supporters van Real Madrid voorgesteld. Ruim vierduizend enthousiaste fans woonden de presentatie bij.

Van der Vaart

Van der Vaart, die het witte shirt met zijn naam erop kreeg uitgereikt door legende Alfredo Di Stefano, sprak de pers toe in een paar zinnen Spaans.

"Ik hoop dat ik de taal snel beter spreek, dan zijn de volgende interviews in het Spaans", probeerde hij in de taal van zijn grootouders van moederskant.

Familie

De middenvelder werd in de hoofdstad vergezeld door onder anderen zijn in Spanje wonende opa en oma, echtgenote Sylvie Meis en zoontje Damian.

"Ik vind het een eer om speler van Real Madrid te zijn, het is de grootste club ter wereld", sprak de international. "Ik hoop hier veel prijzen te gaan pakken."

Van der Vaart gepresenteerd