MONACO - Real Madrid heeft op de valreep een nieuw bod uitgebracht op Ronaldo. De winnaar van de Champions League is bereid om Internazionale 40 miljoen euro te betalen voor de Braziliaan. Inter krijgt op de koop toe de Argentijnse middenvelder Santiago Solari. Het bod komt een dag voordat de internationale transfermarkt op slot gaat.

Real staakte vorige week nog de onderhandelingen over Ronaldo. De Spaanse club kon niet tot een akkoord komen met Inter. Het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Naar verluidt wilde Madrid 12 miljoen euro betalen plus twee spelers ter waarde van 30 miljoen overdragen aan Inter. De Italiaanse club zou echter een bedrag van rond de 60 miljoen euro plus een waardevolle speler vragen.

Ronaldo, topscorer van het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan, heeft zelf herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij weg wil bij Internazionale. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen door blessureleed nauwelijks aan voetballen toe.

Het is geen geheim dat coach Hector Cuper van Inter heel graag Solari wil inlijven. De vraag is nu of voorzitter Massimo Moratti genoegen neemt met het bedrag dat Real overheeft voor de 25-jarige sterspeler uit Brazilië