LONDEN - De jaren beginnen te tellen voor Andre Agassi. De -jarige Amerikaan vloog maandag in de vierde ronde uit Wimbledon door verlies in vijf sets tegen het Australische opslagkanon Mark Philippoussis: 3-6 6-2 7-6 3-6 4-6. De ega van de legendarische Steffi Graf had de voorgaande zes ontmoetingen tegen hem steeds gewonnen.

Agassi weigerde te spreken over zijn pensionering als toptennisser. "Ik heb daar nog geen moment over nagedacht. Ik ben nog steeds tennisspeler en ik zal zeker nog een tijd actief zijn. Eigenlijk ben ik er ook zeker van dat ik volgend jaar weer hier terugkom op Wimbledon."

Opslag

Mark Philippoussis was uitermate tevreden over zijn overwinning. Het spel van Agassi lag hem nooit zo goed. Op Wimbledon hield hij de concentratie vast en maakte optimaal gebruik van zijn sterkste wapen, de opslag. Hij sloeg 46 aces en kwam dicht bij het wereldrecord van Richard Krajicek: 49 aces tegen de Rus Kafelnikov in de kwartfinale van de US Open. De Nederlander, pas gestopt, verloor toen. Overigens: Krajicek behaalde tegen Philippoussis zijn laatste zege als actief toptennisser, onlangs op Queens.

Philippoussis krijgt in de kwartfinale de Duitser Alexander Popp tegenover zich. De overwinnaar van Raemon Sluiter rekende in de vierde ronde af met de Belg Olivier Rochus in vier sets.

Roddick

De Amerikaan Andy Roddick, voorbestemd opvolger van de gestopte Pete Sampras en de langzaam te oude Andre Agassi, werkte zich langs de Thai Paradorn Srichaphan naar de laatste acht. De de 31-jarige Zweed Jonas Björkman wordt zijn volgende tegenstander, een serve-volleyspeler, gerijpt in het dubbelspel. Roddick was maandag danig ongecompliceerd. "Mijn coach Brad Gilbert heeft me gezegd dat ik zeven partijen moet winnen om de trofee te mogen vasthouden, dat ik iedereen moet vellen die ik tegenkom."

Henman

Tot grote vreugde van het Britse publiek werkte Tim Henman zich over een moeilijke hindernis heen. Hij versloeg in vier sets de Argentijn David Nalbandian, vorig jaar verliezend finalist, 6-2 6-7 -5 6-3. Nalbandian was een angsttegenstander, hij kon bij twee vorige confrontaties niet winnen. "Ik ben er door mijn supporters doorheen gekomen", zei Henman na afloop, "voor al die mensen wilde ik gewoon niet afgeven."

Ter opluistering van de Henmania is de tegenstander van Tiger Tim nog niet bekend: de wedstrijd tussen de Fransman Sebastien Grosjean en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero werd afgebroken wegens invallende duisternis. Grosjean leidde met twee sets tegen een.