UTRECHT - Na Michael Rasmussen gaat ook de Rabobank-ploeg in hoger beroep tegen het vonnis van de kantonrechter in Utrecht in de ontslagzaak van de Deense wielrenner.

De kantonrechter bepaalde begin juli dat de ploeg Rasmussen een schadevergoeding van 700.000 euro moet betalen.

Rasmussen, die zijn ontslag uit 2007 aanvocht, vindt dat bedrag te laag. De Rabobank-ploeg meent dat Rasmussen met zeven ton nog te veel krijgt.

"We gaan in beroep tegen de hoogte van dat bedrag en de genoemde feiten", gaf voormalig interim-directeur Henri van der Aat aan namens de Rabobank-ploeg.

"Wij vinden dat Rasmussen helemaal geen geld moet krijgen en dat we toen wel degelijk reden hadden om hem per direct te ontslaan. Wij stellen dat er die dag wel degelijk nieuwe feiten naar boven kwamen."

De Rooij

Van der Aat is inmiddels in dienst van Ajax, maar hij handelt de zaak-Rasmussen af voor de ploeg. "We vinden dat ook de hoofdrolspelers, voormalig directeur Theo de Rooij en ploegleider Erik Breukink, in de rechtszaal hun zegje moeten kunnen doen. Dat is tot nu toe niet mogelijk geweest."

Rasmussen werd in 2007 als geletruidrager vlak voor het einde van de Ronde van Frankrijk door De Rooij uit koers gehaald en op staande voet ontslagen. De Deen had gelogen over zijn verblijfsplaatsen in de periode voor de Tour. Volgens de rechter was ontslag gerechtvaardigd, maar niet op staande voet. Daarom had Rasmussen recht op een schadevergoeding, maar veel kleiner dan de 5,5 miljoen euro die hij had geëist.

Half jaar

De zaak wordt behandeld bij het gerechtshof in Arnhem. "Dat kan zo een half jaar duren, moeilijk te zeggen wanneer het hof daar gelegenheid voor heeft", aldus Van der Aat. "Wij hadden de zaak eigenlijk al achter ons gelaten, maar nu Rasmussen in hoger beroep gaat, doen wij het ook. Zo blijven we toch enigszins aan het stuur de controle houden."