AMSTERDAM - Marco van Basten heeft Kenneth Perez en Albert Luque uit de A-selectie van Ajax gezet. De trainer van de Amsterdammers liet verder ook Jurgen Colin en Laurent Delorge weten dat ze zich vanaf dinsdag bij Jong Ajax moeten melden, omdat ze net als Perez en Luque niet voorkomen in de plannen van Van Basten.

De A-selectie van Ajax bestaat nu nog uit 28 spelers. Van Basten wil werken met een groep van in totaal ongeveer 24 voetballers. De toekomst van Kennedy Bakircioglü, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl is ook onzeker bij de Amsterdammers.

Dit viertal kreeg maandag van de oud-bondscoach te horen dat ze wel met de A-selectie mogen blijven trainen, maar dat de kans klein is dat ze op wedstrijddagen bij de uiteindelijke selectie van achttien spelers zitten.

Nieuwe inzichten

"We zijn nu drie weken bezig en daarin hebben alle spelers kansen gekregen", zo licht Van Basten toe. "In sommige gevallen heeft dat tot nieuwe inzichten geleid. Daarom hebben we maandag duidelijkheid gegeven aan een groep spelers. De transfertermijn sluit aan het einde van de maand. We verwachten dat er nog wel wat gaat gebeuren met een aantal spelers van ons."

De bijna 34-jarige Perez keerde in januari terug bij Ajax, nadat hij de club in de zomer van 2007 had verlaten voor PSV. Hij kon bij de toenmalige trainer Henk ten Cate niet rekenen op een basisplaats. Ook bij PSV, destijds getraind door Ronald Koeman en later Jan Wouters, speelde Perez lang niet altijd. Uiteindelijk liet de landskampioen hem na een half jaar terugkeren naar Ajax.

Luque kwam vorig jaar naar de Amsterdamse club. De Spaanse aanvaller kon niet overtuigen. Ook Colin en Delorge voetballen pas sinds een jaar bij Ajax.

ZIE OOK:
Ajax alweer uitgekeken op Perez