PALM BEACH - Frank de Boer overweegt een rechtszaak tebeginnen tegen FC Barcelona. De international zegt een overeenkomstte hebben over de verlenging van zijn contract, maar werd vorigeweek door de nieuwe voorzitter Joan Laporta plotseling aan de kantgezet.

"Als Frank het afgelopen seizoen meer dan 25 wedstrijden zouspelen in het eerste van Barça, zou zijn contract één jaar verlengdworden", legt zijn zaakwaarnemer Rob Cohen uit. "Dat zijn ze nuineens vergeten."

De aanvoerder van Oranje kwam afgelopen seizoen liefst 34 keerin actie voor de Catalaanse club. "En dus had hij recht opcontractverlenging", meent Cohen. "We onderzoeken nu of het zinheeft om een rechtszaak te beginnen. In Spanje zit het recht andersin elkaar dan in Nederland. We willen van te voren weten of we eenkans maken. Maar als er mogelijkheden zijn, zullen we proberen onsrecht te halen."

Afscheid

De Amsterdammer, ook nog schoonvader van Ronald de Boer, ziettwee mogelijkheden voor genoegdoening. "Of we komen er financieelmet elkaar uit of we starten een rechtszaak. Barcelona heeft Frankniveauloos behandeld. Ook Frank Rijkaard vindt dat overigens. Alsde club van De Boer af had gewild, hadden ze dat ook eerder kunnenzeggen. Nu heeft hij niet eens de kans gehad om fatsoenlijkafscheid te nemen van de fans waar hij vierenhalf jaar voor heeftgespeeld."

De 33-jarige De Boer weet nog niet waar hij volgend seizoenspeelt. "We hebben één concrete optie en dat is een club in Qatar.Voorlopig wachten we nog even af", zegt Cohen.